lunes, 2 de junio de 2008

Un episodi més

Estat de la qüestió.

Faig un resum ràpid per poder opinar demà desprès de la reunió del Consorci del Museu de Lleida.

1. Els Amics del Museu Diocesà presenten una demanda civil sobre la propietat de les 113 obres d'art en litigi amb el bisbat de Barbastre.

2. Considerem que la usucapio, un dret civil català, determina que qualsevol objecte és propietat de qui el posseix durant tres anys. ( Les obres d'art fa cent anys que són a Lleida)

3. Els Amics de Museu reben un burofax des de Saragossa on el Bisbat de Lleida els hi prohibeix presentar la demanda civil.

4. El document no té una firma inteligible, però tot sembla indica que està redactat "en castellà" pel l'assesor jurídic de Salinas.

5. És dona a conèixer que Ciuraneta, abans de deixar el bisbat, va entregar a una notaria les proves que demostren que l'art va ser comprat legalment per Lleida. ( Més de 40 kilos en fotocopies compulsades)

6. La intenció era que la societat civil lleidatana tingués els documents per si el nou bisbe (Salinas) decidia cumplir les sentencies vaticanes sense recorrer a la via civil.

I demà:

1. Es reuneix el Consorci del Museu.

2. Salinas podria reclama a les autoritats lleidatanes que li deixin entregar l'art a Barbastre.

3. Les administracions és negaran en base a una resolució de la conselleria de Cultura que no permet que les obres surtin del fons del Museu.

I tornar a començar.

No hay comentarios: