martes, 13 de noviembre de 2007

Els sacerdots tenen un sou indigne


Els sacerdots tenen un sou indigne. La frase no és meva, encara no sóc tant irreverent. Ho ha dit avui a Lleida, el vicesecretari per Assumptes Econòmics de la Conferencia Episcopal Espanyola, Fernando Giménez Barriocanal. Giménez ha donat una lliçó de economia domèstica de l'Església. En una roda de premsa bastant concorreguda el senyor que portar el calers dels bisbes espanyols ens ha venut les excel·lències de l'acord de finançament entre l'Església catòlica i l'Estat. Segons les seves paraules: "ara ja som majors d'edat". L'Església només rebrà allò que els cristians decidim perquè s'ha eliminat la partida extra que rebia per part de l'Estat. "I si ningú marca la casella de la Renta, doncs no rebrem res", ha dit Giménez. El nostre economista ha reconegut que Catalunya es troba a la cua en el percentatge de contribuents que marquen la casella de l'Església. A Lleida estem al 31%, però Barcelona arriba justet al 20%, el index més baix d'Espanya. Per augmentar aquest index la solució és "partirnos la pana". La frase textual i sense traduir té encara més força. Giménez Barriocanal ha admès que per primera vegada l'Església ha d'explicar el que fa. Per això des de la setmana passada hi ha anuncis a la televisió i durant els propers mesos els bisbes espanyols faran la campanya mediàtica més important que han fet l'Església catòlica a les últimes dècades. Una última perla per acabar. El senyor Giménez ens ha explicat mentre preníem un cafè (ofert pel bisbat) que moltes coses canviaran ara a l'Església. Els productes eclesials hauran de pagar IVA. És a dir les casulles, les sagrades formes i els copons sortiran molt més cars a les parròquies.

P.D. Una roda de premsa ben organitzada pel bisbat. Desprès de la roda mentre preníem el cafè li he preguntat a mossèn Joan Pujol, responsable de la delegació de Joventut si havíem fet preguntes irreverents i m'ha dit que no.

2 comentarios:

Silveri Garrell dijo...

Quan va començar l'Església hi havia Judes que portava la bossa de la racapdaciò. El problema de els clergues es que no fan treball materialment productiu, sinò que es treball immaterialment espiritual. Si en lloc de celebrar misses fabriquèssin cadires, podrien vendre el producte. en temps de Verdaguer els clergues només podien menjar de les misses que celebraven i no tenien cap altre sou. El sistema més perfecte es la vida de mendicants com les ordres religioses que es mantenien amb les aportacions de les almoines.

Jose Martín dijo...

No sé quan cobra un capellà. Possiblement el sou no deu ser per tirar coets, ara bé, és del tot lògic que cobrin en funció del que els seus fidels aporten.

En aquest sentit, seria bo deixar de donar diners a la COPE i pagar-ho als mossens, o potser la publicitat d'un mitjà de comunicació de masses polèmic i ultra és una bona font d'ingressos?